МІжнародний День дитячої книги

/Files/images/2015/2017-2/den-knigi0.jpg


“Книга - це джерело освіти, знання, і якщо збагачення, то збагачення культурного та духовного.” М.Рильський.

Під таким гаслом в дошкільному навчальному закладі пройшов день "Дитячої книги", присвячений Міжнародному дню дитячої книги, який святкує світ 2 квітня (день народження датського казкаря Г.Х.Андерсена).

Сучасні діти все частіше проводять свій час за комп’ютерними іграми, переглядом телепередач і все рідше читають книжки. Нині актуальність розв’язання цієї проблеми очевидна, адже читання пов’язане не лише з грамотністю й освіченістю.Воно формує ідеали, розширює кругозір, збагачує внутрішній світ людини. В умовах, коли створюються електронні бібліотеки, складно змусити дитину взяти до рук книжку. Однак, якщо прилучати дітей до читання з дошкільного віку, захоплюючи їх цим процесом, то любов до книжки залишається на все життя.

Протягом дня вихователі разом з дітьми мандрували «Сторінками книжки» за творами В.Сухомлинського, «Книжка вчить як на світі жить» - за оповіданнями на морально - етичну тематику. В «книжковій лікарні» діти самостійно ремонтували книги, за творами українських дитячих казок.

Читання книжок – ефективний засіб пізнавального та мовленнєвого розвитку малюка. Педагоги Дошкільного закладу впевнені, що саме книжка допоможе дитині швидко і зацікавлено пізнавати навколишній світ, вона залишається найбільш доступним засобом духовного й етичного розвитку особистості.

/Files/images/2015/2017-2/andersen0.jpg


Кiлькiсть переглядiв: 202